Bauturi

#lamai #lamaie #vodka #bautura #cocktail #lichior #limoncello

Lichior Limoncello de casa

Limoncello este una dintre cele mai cunoscute si mai apreciate bauturi mediteraneene. Daca nu vrei sa-l cumperi din comert, ai posibilitatea sa pregatesti in casa propriul tau cocktail Limoncello.
 

Ingrediente pentru lichiorul Limoncello
 

Cum se prepara lichiorul Limoncello
 

Rade coaja de lamaie si pune-o intr-un borcan. Toarna vodka peste ea, acopera cu un capac si lasa borcanul sa stea o saptamana, la temperatura camerei.

Dupa aceasta perioada, amesteca apa si zaharul intr-o cratita si lasa la fiert. Asteapta pana da in clocot, fara sa amesteci. Lasa sa fiarba 15 minute. Apoi lasa siropul de apa indulcita sa se raceasca singur, pana cand ajunge la temperatura camerei. Toarna apoi compozitia de vodka peste cea de sirop. Toarna totul in sticle de sticla si astupa-le bine. Lasa bautura sa se matureze doua saptamani la temperatura camerei.
 

Cum se serveste lichiorul Limoncello
 

Pune apoi lichiorul in congelator . Serveste-l cand s-a racit bine.

 

Sursa foto: oregonlive.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului