Bauturi

#ZAREA Diamond Collection #ZAREA #vin spumant

Noul gust EXTRA-SEC in gama ZAREA Diamond Collection - Cea mai de succes gama in segmentul premium

Pentru cine nu stia deja, numai 20% din productia mondiala de spumante este obtinuta prin tehnologia de fermentare in sticla, iar in Romania, 6 sticle din 100 sunt produse prin aceasta metoda. Lansata in 2006, ZAREA Diamond Collection este cea mai de succes gama de vinuri spumante fermentate prin Metoda Traditionala, ramanand inca de atunci cel mai vandut spumant din segmentul premium.

 

In 2018, ZAREA intregeste gama Diamond Collection cu gustul Extra-Sec, propunand un vin spumant armonios, echilibrat, cu perlaj fin, al carui nivel de zahar optim pune in valoare prospetimea vinului si il face placut de baut alaturi de branzeturi, peste, fructe de mare si carne alba. De culoarea aurului alb, ZAREA Diamond Collection Extra Sec este un vin spumant cu caracter floral, cu note delicate de citrice si piersici, si un perlaj persistent. Nou lansata, ZAREA Diamond Collection Extra-Sec a fost deja medaliata cu Aur in luna Octombrie la Concursul International Women’s Wine & Spirts Awards 2018 de la Londra.

Originile vinului spumant ZAREA fermentat in sticla, se gasesc la 1912 cand Wilhelm Mott infiinteaza o mica fabrica in Calea Grivitei. Nu stim motivul pentru care Mott a avut un asa mare succes, insa stim cu siguranta ca atmosfera ceremoniala si cocheta a Micului Paris din perioada interbelica a fost intretinuta cu mult vin spumant, iar sloganul “MOTT peste tot” insotea jucaus reclamele perioadei, meniurile restaurantelor si uralele multimilor dispuse sa petreaca pana in zori in compania muzicii bune si a felurilor savuroase de mancare. Mott & Fils se innobileaza si imbraca haine ceremoniale, devenind furnizor principal al Casei Regale din Romania iar in scurt timp devine brand european datorita Companiei Internationale Wagon-Lits (operatorul trenului Orient Express). incepand cu 1934, cu ajutorul vapoarelor de calatori ale Societatii Navale Romane, MOTT ajunge la New York. Mott & Fils si-a trait una dintre cele mai frumoase perioade intre 1912 si 1948 si s-a consolidat sub numele ZAREA in anii urmatori, ramanand un simbol al traditiei, calitatii si spiritului romanesc autentic.

O vizita la pivnitele ZAREA, parte a fostelor forturi de aparare ale Bucurestiului a caror constructie a fost inceputa la sfarsitul secolului IX de catre Carol I, poate lamuri orice intrebare legata de modul in care s-a nascut vinul spumant ZAREA Diamond Collection.

Fermentarea vinului spumant in sticla este un proces de durata ce presupune multa atentie si mult “suflet”. Este o munca de aproape un an, in care spumantul devine desavarsit.

Mai intai vinul este ales cu grija, apoi i se adauga drojdii nobile selectionate si este lasat la fermentat in sticle timp de 10 luni sub zidurile groase acoperite de mucegai ale cramei, la temperaturi constante de 150 C. Apoi sticlele sunt asezate inclinate sub un anumit unghi, cu dopul in jos, pe pupitre speciale. Asa incepe etapa de remuiaj. in fiecare zi, timp de o luna si jumatate, sticlele sunt luate la mana, bucata cu bucata, scuturate si intoarse o optime de cerc, astfel ca drojdiile ramase in urma fermentarii sa poata fi colectate in dopul provizoriu, iar lichidul sa ramana limpede, pur. Drojdiile adunate in dop sunt eliminate printr-un proces numit degorjare. Cu aceasta ocazie o parte din lichid se pierde si sticlele sunt completate cu asa-numita “licoare de expeditie”, un sirop de zahar in functie de care spumantul ajunge sa fie clasificat (brut, extra-sec, sec si demi-sec). Spumantul dopuit, apoi etichetat, ajunge pe raftul magazinului... si in cele din urma in paharele noastre.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare