Bauturi

#bauturi #sfaturi culinare #tequilla

Patrunde in spiritul mexican cu tequila! 5 moduri diferite de a o bea

Tequila este o bautura originara din Mexic extrem de apreciata si savurata in lumea intreaga. Chiar daca shotul este forma cea mai populara in care se consuma tequila, exista o multime de cocktailuri si combinatii spectaculoase care pun in valoare aroma autentica a licorii mexicane. Rasfata-ti simturile cu 5 bauturi savuroase cu tequila care imprumuta putin din spiritul "fierbinte" al mexicanilor!


1. Shot de tequila cu sau fara sare si lamaie

Shotul este forma clasica in care se bea tequila si pe care o prefera si mexicanii, intrucat este pura si le permite sa simta pe deplin savoarea si aroma intensa a acestei bauturi traditionale.

In baruri si cluburi mai sofisticate, tequila se serveste in shoturi alaturi de sare si lamaie, pentru a potenta savoarea si a "stinge", intr-o oarecare masura, din taria puternica a licorii.


2. Margarita

Aroma savuroasa a tequilei se pastreaza si poate fi simtita pe deplin intr-unul dintre cele mai celebre cocktailuri mexicane: Margarita.

Desi exista mai multe versiuni ale acestui cocktail, cea cu tequila si lamaie este cea mai degustata de pasionatii bauturilor sofisticate si iubitorii bauturilor mexicane.


3. Tequila cu sangrita

Desi multa lume confunda Sangrita cu Sangria, acestea sunt doua bauturi total diferite. Ambele au origini hispanice, insa in timp ce Sangria latina este facuta pe baza de vin rosu si fructe, Sangrita este un cocktail bazat pe suc de rosii si chili.

Tequila cu sangrita nu se bea sub forma de cocktail, ci tot de shot, si reprezinta o bautura adresata celor curajosi, care fac fata combinatiei puternice intre alcoolul tare si iuteala chili-ului.


4. Tequini (Martini cu tequila)

O alta metoda prin care poti oferi o nota de eleganta si rafinament gustului rustic mexican al tequilei este sa o introduci intr-un Martini clasic, impreuna cu vermut si gin.


5. Bere cu tequila

O combinatie cel putin ciudata, dar foarte cautata si promovata la ora actuala in lume, este cea dintre bere si tequila. Fie ca iti prepari "cocktailul" acasa, dintr-un shot de tequila si un pahar de bere, fie ca iti cumperi sortimente de bere care o contin, te vei bucura de o aroma suprinzatoare si de o experienta interesanta, pe care, cu siguranta, vei mai dori sa o repeti.

Sursa foto: naplesillustrated.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare