Ingrediente pentru punchul cu sampanie, menta si lime
- 2 cani frunze de menta
- ¼ cana zahar
- 1 si ½ cana de apa
- ½ cana gin
- ¼ cana suc de lime proaspat stors
- cateva felii de lime (pentru decor)
- 2 linguri suc proaspat stors de lamaie
- 750 ml sampanie
Cum se prepara punchul cu sampanie, menta si citrice
Pastreaza cateva frunze de menta, care arata mai bine si pune-le de-o parte. Adauga restul frunzelor intr-o cratita pentru sosuri impreuna cu apa si zaharul. Adu totul al punctul de fierbere si amesteca continuu pana cand zaharul se dizolva. Stinge focul, acopera cu o farfurie si lasa totul la infuzat timp de 10-15 minute.
Strecoara continutul pana rezulta o zeama clara, fara impuritati. Las-o sa se raceasca la frigider.
Intr-un bol pentru punch amesteca ginul, sucul de lime, zeama de lamaie si siropul de menta, pana la omogenizare.
Peste acestea, adauga sampania si cateva cuburi de gheata, in momentul servirii. La final adauga cateva felii de lime si frunzele de menta pastrate, pentru decor.
Sursa foto: food.com