Bauturi

#bauturi alcoolice #retete #bauturi #rom # retete rom

Romul, un aliment util in orice bucatarie

Originar din India antica si China, romul este unul dintre alimentele cele mai folosite in bucatarie. Aceasta bautura aromeaza multe preparate, de la prajituri la bauturi de toamna-iarna.

Afla cum sa folosesti romul in bucatarie:

1. Romul si extractul de rom

Poti folosi in mancaruri cantitati mici de rom ca inlocuitor pentru extractul de rom cerut de reteta. In general, indiferent de preparatul facut, nu se foloseste mai mult de un sfert de ceasca de rom.

O lingurita sau jumatate de lingurita de extract se inlocuieste cu 2 linguri de rom. In cazul in care folosesti rom inchis la culoare, o lingura din aceasta bautura echivaleaza cu 2 linguri de extract de rom.

2. Inlocuitori pentru rom

In retetele in care cantitatea de lichid joaca un rol important in reusita preparatului, la aceasta bautura se adauga apa sau suc de mere pentru a suplimenta diferenta. Romul mai este inlocuit cu coniac sau brandy, in cantitati egale. Cu toate acestea, cele doua bauturi au o aroma usor diferita.

3. Cum folosesti romul in bucatarie

In preparatele in care trebuie sa obtii un gust predominant de rom, cum sunt bomboanele, se foloseste de obicei rom inchis la culoare, deoarece aroma lui este mai tare. Romul deschis la culoare da o aroma delicata.

Romul se foloseste in preparat in asa fel incat sa puna in valoare ingredientul principal al retetei, nu sa-l domine.

In cazul in care preparatul trebuie flambat, se foloseste intotdeauna romul - bautura si nu extractul. Acesta din urma nu se va flamba corespunzator.

Cand servesti preparate cu rom, este indicat sa anunti inainte consumatorii pentru a evita alergiile sau eventualele probleme. Romul poate fi un lichid apreciat de unele persoane si un ingredient neplacut pentru altele.

Bautura alcoolica poate fi folosit in foarte multe preparate: gemuri, sorbet, fripturi de porc, budinci, bomboane, cidru, fondue, torturi, inghetata, chevice, trufe etc. Iata cateva retete cu rom:

Ciocolata calda cu rom

Budinca cu mere si prune

Inghetata cu rom si stafide

Icea tea cu rom

Tarta cu dovleac si rom

Ciocolata de casa.

Foto: sheknows.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare