Vrei sa prepari o ciorba savuroasa si aromata? Incearca noua reteta de ciorba de sfecla pe care ti-o propunem. Se realizeaza foarte usor, este foarte gustoasa si ii va incanta pe toti membrii familiei tale.
Ingrediente pentru ciorba de sfecla:
- doua linguri de ulei de masline
- o ceapa medie, tocata
- doua cani de supa de vita
- un cartof mediu, decojit si taiat cubulete
- jumatate de lingurita de sare
- un sfert lingurita piper proaspat macinat
- o cana si jumatate de sfecla tocata
- doua lingurite de otet de vin rosu
- 1/4 ceasca de smantana
- o lingura de hrean
- o lingura patrunjel proaspat tocat
Cum se prepara ciorba de sfecla:
Incinge uleiul de masline intr-o cratita mare la foc mediu, apoi caleste ceapa aproximativ 4 minute. Adauga peste ea supa, cartofii, piperul si sarea si lasa-le sa fiarba la foc mic circa 10 minute. Adauga apoi sfecla si otetul, acopera cratita si las-o pe foc inca 3-4 minute.
Cum se serveste ciorba de sfecla:
Ciorba de sfecla se serveste calda, cu un sos facut din smantana si hrean si decorata cu cateva frunze de patrunjel.
Sursa foto: eatingwell.com