Ciorba de cartofi este o mancare traditionala , usor de preparat. In anotimpul calduros, aceasta ciorba poate fi servita si rece, cu crutoane.

 

Ingrediente pentru ciorba de cartofi

 

  • 500 grame cartofi
  • un morcov
  • o telina
  • o ceapa
  • 3 linguri ulei
  • patrunjel
  • bors
  • suc de rosii
  • leustean
  • zeama de lamaie.

 

Cum se prepara ciorba de cartofi

 

Se toaca ceapa si zarzavatul si se sa calesc in ulei, timp de 2-3 minute. Cand sunt calite, se adauga 2 litri de apa fierbinte. Cand zarzavatul s-a fiert, se adauga cartofii taiati cubulete . Se adauga si sare si se amesteca. Se lasa la fiert timp de 20 - 25 de minute.

Cand cartofii s-au fiert se adauga borsul, sucul de rosii si zeama de lamaie. Se amesteca totul bine si se mai lasa la fiert cateva minute. In ciorba se mai poate adauga si verdeata proaspat tocata .

 

Cum se serveste ciorba de cartofi

 

Ciorba de cartofi se serveste dreasa cu smantana sau iaurt.

  •   2010-07-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii