Ciorba de miel cu praz si morcovi este o reteta scotiana pentru un preparat pe baza de carne de miel sau oaie si legume. Ciorba este potrivita in special pentru anotimpul rece.
Ingrediente pentru ciorba de miel
- 50 gr arpacas
- 225 gr carne de miel sau oaie
- 2 bucati praz
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 2 bucati telina
- 1 nap mic
- 1.15 l apa
- 1 manunchi plante aromatice
- sare si piper
- 1 lingura patrunjel tocat
Cum se prepara ciorba de miel
Opareste arpacasul pentru 3 minute, apoi scurge bine. Taie carnea cubulete, apoi taie prazul, morcovii, ceapa si telina. Marunteste napul.
Pune la fiert apa cu arpacasul, carnea, plantele aromatice si asezoneaza cu sare si piper. Inlatura grasimea, apoi da focul mai mic si adauga legumele in oala. Lasa la fiert cam o ora si jumatate, curatand spuma. Scoate apoi plantele aromatice.
Cum se serveste ciorba
Serveste ciorba cu patrunjel tocat si presarat.