Ciorba de miel este nelipsita de pe masa de Paste . Foloseste carne de miel , legume si plante aromatice pentru o ciorba hranitoare si foarte gustoasa.
Ingrediente pentru ciorba de miel de Paste
- 1 kg carne de miel
- 1 litru bors
- 1 legatura de ceapa verde, taiata
- 1 legatura leustean , maruntit
- 1 legatura patrunjel, maruntit
- ½ telina, maruntita
- 2 morcovi, taiati
- 1 ardei gras, taiat
- 2 cartofi, taiati
- 1 ou, batut
- ½ cana suc de rosii
- 1 mana de orez
-
sare
Cum se prepara ciorba de miel
Curata bine carnea, inlaturand pielea si grasimea. Spala-o apoi in apa rece. Poti folosi la carne orice vrei, coaste, cap, sira etc.
Pune apoi carnea la fiert intr-o oala cu apa si sare. Lasa-o sa fiarba pana da in clocot. Inlatura spuma de la suprafata. Apoi repeta actiunea.
Adauga langa carne legumele taiate si lasa-le la fiert, impreuna cu carnea. Adauga apoi orezul si lasa-l putin la fiert. Pune apoi sucul de rosii. Fierbe borsul intr-o alta oala, apoi adauga-l in ciorba.
Amesteca oul cu ierburile aromatice si apoi toarna-l in ciorba. Adauga sare dupa gust.
Cum se serveste ciorba de miel
Se serveste calda.