Daca vrei sa incerci o noua reteta, poti prepara o delicioasa ciorba de pui cu sfecla rosie, care este si foarte sanatoasa. Micutii tai vor fi incantati de gustul sau delicios, iar tu vei fi multumita de alegerea facuta.


Ingrediente pentru ciorba de pui cu sfecla rosie:

  • 500 g carne de pui
  • 1 sfecla rosie
  • 2 cepe
  • 1 sfert de varza
  • 1 ardei gras
  • 1 telina
  • 1 castravete murat
  • 1 cutie de rosii
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lingurita de bors
  • 1 ou
  • 1 iaurt
  • 1 legatura de leustean
  • sare


Cum se prepara ciorba de pui cu sfecla rosie:

Spala bine carnea de pui si pune-o la fiert cu putina sare. Spumeaz-o de cate ori este nevoie, apoi, dupa ce s-a fiert, strecoara zeama.

Curata telina si ceapa si taie-le marunt. Da sfecla rosie pe razatoare si taie varza si ardeiul julien. Caleste toate legumele in putin ulei, apoi pune-le intr-o oala si adauga peste ele supa strecurata, castravetele murat si patrunjelul tocat. Mai las-o putin sa fiarba si adauga in ea oul batut cu iaurt si o lingurita de bors, compozitie pe care trebuie sa o diluezi cu putina ciorba fierbinte pentru a ajunge la aceeasi temperatura.


Cum se serveste ciorba de pui cu sfecla rosie:

Ciorba de pui cu sfecla rosie se serveste calda, presarata cu leustean proaspat.

Sursa foto: restaurantedelux.ro

  •   2013-05-28
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.