Ciorbe & Supe

#ciorba #supa #vacuta #vitel #reteta #culinar #ingrediente

Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta este un preparat hranitor, perfect pentru pofticiosii innebuniti dupa mancare ca la mama acasa.

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 500-800 gr pulpa de vitel
  • 4 cartofi
  • 2 ardei grasi
  • 1 morcov
  • 2 cepe mari
  • jumatate de cana orez
  • 4 rosii sau doua linguri de bulion
  • jumatate l bors (sau mai mult, in functie de preferinte )
  • Patrunjel sau marar
  • 5 linguri de ulei
  • Smantana (optional)
  • Sare.

Cum se prepara:

  • Carnea de vitel se spala bine, se taie apoi cubulete si se pune la fiert pana da cateva clocote.
  • Se taie ceapa, morcovul, cartofii si ardeiul gras si se calesc in putin ulei.
  • Dupa doua minute se adauga carnea, se calesc impreuna timp de 1 minut si se toarna apa.
  • Dupa 20 de minute, se adauga in ciorba rosiile si orezul spalat in prealabil.
  • Spre finalul fierberii se adauga borsul si sarea si se mai lasa aproximativ 10 minute.
  • La final se adauga verdeata.

Cum se serveste:

  • Ciorba de vacuta se serveste calda, dreasa cu putina smantana.
  •   2009-06-03
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Popa

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii