Ciorba dobrogeana este un preparat potrivit pentru iubitorii de peste si pentru cei care vor sa incerce un preparat specific acestei regiuni.
Ingrediente pentru ciorba dobrogeana de peste
- 4 capete crap
- 5 cartofi, cubulete
- 3 rosii, decojite, cubulete
- 3 cepe mici, feliate
- 1 morcov, cubulete
- cate o legatura de patrunjel, telina si leustean , tocate
- 2 linguri otet
- 1 ardei iute
-
bors (optional).
Cum se prepara ciorba dobrogeana de peste
Pune la fiert pestele intr-o oala si toarna apa suficient de multa incat sa acopere crapul. Adauga rosiile, ceapa, morcovul si cartofii. Cand acestea s-au fiert bine, adauga borsul daca folosesti.
Fierbe ciorba pana cand aceasta da in clocot si se formeaza spuma. Curata ciorba de spuma de la suprafata, apoi pune capacul si lasa sa fiarba in continuare, la foc mic, 25 de minute.
Toarna otetul si condimenteaza cu sare, apoi amesteca. Lasa sa fiarba ciorba inca 4-7 minute si apoi ia oala de pe foc. Adauga leusteanul, patrunjelul , telina si amesteca.
Cum se serveste ciorba dobrogeana de peste
Se serveste calda.
Sursa foto: cntofu.com