Ciorba de potroace, servita in mod traditional a doua zi dupa petrecerea de nunta, este si un remediu excelent impotriva mahmurelii resimtite dupa festinul din noaptea de Revelion.
Ingrediente pentru ciorba de potroace
- 1,5 kg maruntaie de pasare (pui, curcan, gasca, rata etc.)
- 4 l apa
- 4 l zeama de varza
- 2-3 morcovi
- o tulpina de praz
- doua bucati de patrunjel
- o telina
- o legatura de patrunjel verde
- o legatura de marar
- doua linguri de ulei
- 200 g de orez
Cum se prepara ciorba de potroace
Intr-o oala mare, pune la fiert apa cu maruntaiele de pasare si un varf de sare. Lasa-le sa fiarba la foc mic, eliminand periodic spuma formata.
Intre timp, toaca zarzavaturile si caleste-le usor in ulei incins si, separat, fierbe orezul. Cand carnea de pasare este aproape fiarta, adauga legumele, iar dupa 15 minute, si orezul fiert si spalat.
Zeama de varza trebuie fiarta si ea intr-o oala separata si adaugata la 5 minute dupa orez. Lasa ciorba sa mai dea cateva clocote si, cand o iei de pe foc, adauga patrunjelul si mararul tocat.
Cum se serveste ciorba de potroace
Ciorba de potroace se serveste fierbinte, cu smantana si, optional, si cu ardei iute.
Sursa foto: internationalgourmand.blogspot.com