Supa crema de mazare cu menta
Ingrediente:
- 2 linguri de unt
- 2 cesti de praz tocat marunt
- 1 ceasca de ceapa tocata marunt
- 4 cesti de supa de pasare
- 5 cesti de mazare proaspata sau congelata
- 2/3 ceasca de frunze proaspete de menta, tocate marunt
- 2 linguri de sare kosher
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1 ceasca smantana
- 1/2 ceasca arpagic proaspat tocat
- crutoane cu usturoi (pentru servire)
Mod de preparare:
Topeste untul intr-o oala mare si caleste prazul si ceapa in el. Acopera oala cu un capac si lasa legumele sa se caleasca timp de 5-10 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adauga supa de pasare si da focul mai tare. Cand ajunge la punctul de fierbere, adauga mazarea si las-o sa fiarba aproximativ cinci minute, sau pana cand boabele de mazare se inmoaie. Stinge focul, adauga sarea, piperul si menta proaspat tocata.
Introdu mazarea in blender si mixeaz-o pana devine piure. Subtiaza pasta obtinuta cu supa in care au fiert legumele, pana obtii o crema. La sfarsit, adauga smantana si arpagicul tocat marunt. Serveste supa cu crutoane aromate cu usturoi.
Cine este Ina Garten?
Ina Garten, cunoscuta si sub numele de "Contesa Desculta" este un bucatar american celebru, dar si o vedeta de televiziune a carei avere este estimata la 40 de milioane de dolari. Nascuta si crescuta in New York, Garten s-a impus rapid in televiziune si in afaceri, in ciuda faptului ca nu avea niciun fel de pregatire sau formare gastronomica. Notorietatea si-a capatat-o in special datorita show-ului "Barefoot Contessa", pe care il modereaza, dar si numeroaselor carti de bucate lansate.
Sursa foto: recipehub.com