Supa englezeasca de ceapa si praz
Ingrediente:
- 1 cub de unt
- ulei de masline
- 1 pumn de salvie proaspata
- 6 catei de usturoi, zdorbiti
- 5 cepe rosii, curatate si feliate
- 3 cepe albe mari, curatate si feliate
- 3 salote, curatate si feliate
- 300 g praz feliat
- 2 l supa de pasare sau vita
- 8 felii de paine sau bagheta
- 200 g branza Cheddar sau parmezan
- sauce worchestershire
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune untul, doua linguri de ulei de masline, salvia si usturoiul intr-o tigaie non-aderenta. Dupa ce untul s-a topit, adauga cepele, salotele si prazul. Asezoneaza legumele cu sare si piper. Pune un capac deasupra, dar ai grija sa lasi aerul sa intre putin. Lasa-le sa se caleasca si caramelizeze timp de 50 de minute, amestecand din cand in cand. Da capacul la o parte cu 20 de minute inainte. Adauga supa si lasa ingredientele sa fiarba in ea timp de 10 minute.
Separat, prajeste feliile de paine pe grill. Toarna supa intr-un bol, pune feliile fripte pe gratar in ea, avand grija sa le rezemi de margine, presara branza rasa pe deasupra si sos Worchestershire, dupa gust. Stropeste painea din bol cu un strop de ulei de masline si mananca preparatul cald.
Cine este Jamie Oliver?
Jamie Oliver a aparut pentru prima oara la televizor intr-un documentar despre River Cafe. A fost remarcat de o importanta companie de televiziune si invitat sa fie protagonistul primei serii din "Naked Chef" (Bucatarul dezbracat). Dupa succesul urias inregistrat de show, Jamie a devenit unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Anglia si cei mai indragiti din lume.
Sursa foto: livecuriouslymag.com