Ciorbe & Supe

#zarzavat #legume #post #crema

Reteta de post: supa crema de zarzavat

Profita de zarzavatul proaspat pentru a face o supa- crema , hranitoare si potrivita pentru perioada de post. In zilele in care nu postesti o poti combina cu o lingura de smantana.

Ingrediente pentru supa crema de zarzavat
 

  • 2 cani zarzavat, la alegere
  • ¼ cana ceapa taiata
  • 1/3 cana telina taiata
  • 1 catel de usturoi, maruntit
  • 1 frunza de dafin
  • 2 cani supa de legume
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • sare si piper dupa gust
     

Cum se prepara supa crema de zarzavat
 

Pentru zarzavat foloseste tot ceea ce-ti place. Alege morcovi, cartofi, praz, rosii, patrunjel sau orice altceva.

Pune intr-o tigaie zarzavatul cu ceapa, telina, usturoiul si dafinul. Pune sare si piper, apoi toarna peste ele supa de legume si o cana de apa. Pune supa la fiert, pana da in clocot, apoi da focul mai mic, acopera si las-o sa se faca pana cand legumele s-au inmuiat. Toarna continutul din cratita intr-o sita, pentru a separa zeama de zarzavat.

Cu un blender fa o crema din legume. Adauga jumatate din cantitatea de zeama si amesteca din nou.

Intr-o tigaie pune ulei si faina, amestecand pentru a obtine un sos, apoi toarna-l in blender, peste pasta de legume. Pune inapoi supa pe foc, amestecand mereu, pentru omogenizare.
 

Cum se serveste supa crema de zarzavat
 

Se serveste calda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului