Ciorbe & Supe

#zarzavat #legume #post #crema

Reteta de post: supa crema de zarzavat

Profita de zarzavatul proaspat pentru a face o supa- crema , hranitoare si potrivita pentru perioada de post. In zilele in care nu postesti o poti combina cu o lingura de smantana.

Ingrediente pentru supa crema de zarzavat
 

  • 2 cani zarzavat, la alegere
  • ¼ cana ceapa taiata
  • 1/3 cana telina taiata
  • 1 catel de usturoi, maruntit
  • 1 frunza de dafin
  • 2 cani supa de legume
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • sare si piper dupa gust
     

Cum se prepara supa crema de zarzavat
 

Pentru zarzavat foloseste tot ceea ce-ti place. Alege morcovi, cartofi, praz, rosii, patrunjel sau orice altceva.

Pune intr-o tigaie zarzavatul cu ceapa, telina, usturoiul si dafinul. Pune sare si piper, apoi toarna peste ele supa de legume si o cana de apa. Pune supa la fiert, pana da in clocot, apoi da focul mai mic, acopera si las-o sa se faca pana cand legumele s-au inmuiat. Toarna continutul din cratita intr-o sita, pentru a separa zeama de zarzavat.

Cu un blender fa o crema din legume. Adauga jumatate din cantitatea de zeama si amesteca din nou.

Intr-o tigaie pune ulei si faina, amestecand pentru a obtine un sos, apoi toarna-l in blender, peste pasta de legume. Pune inapoi supa pe foc, amestecand mereu, pentru omogenizare.
 

Cum se serveste supa crema de zarzavat
 

Se serveste calda.

  •   2011-04-01
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii