Supa-crema de fasole verde este o supa foarte gustoasa si potrivita pentru perioada postului. Insa ea poate fi inclusa si in meniurile pentru vegetarieni , putand fi consumata si in perioadele in care nu este post.
Ingrediente pentru supa-crema de fasole verde de post:
-
500 grame de pastai de fasole verde, udata si lasata cu apa peste noapte
-
2 cepe, taiate
-
3 morcovi, taiati in felii fine
-
4 cartofi noi mici, taiat felii subtiri (pot fi inlocuiti cu cartofi vechi, pentru fiecare cartof nou mic trebuind sa pui cate un cartof vechi mare)
-
1 frunza de dafin, in care vei face cateva gauri
-
Sare dupa gust
-
Apa cat sa acopere ingredientele
-
Optional - o lingurita de bulion vegetal.
Cum se prepara supa-crema de fasole verde de post:
Pune fasolea verde intr-o cratita si acoper-o cu apa. Aseaza cratita la foc iute si las-o pana ajunge la punctul de fierbere . Cand incepe sa fiarba da focul putin mai mic si acopera cratita, lasand-o sa fiarba pentru inca o jumatate de ora.
Adauga cepele, morcovii, cartofii, frunza de dafin si bulionul si lasa-le sa fiarba pana se inmoaie bine, pentru aproximativ 20 de minute.
Dupa ce s-au fiert bine marunteste-le fie cu ajutorul blenderului, fie cu un mixer manual. Adauga sare dupa gust.
Cum se serveste supa-crema de fasole verde de post:
Se serveste calda cu paine de ceapa si rosii tip cherry.
Pofta buna!