Ciorbe & Supe

#supa #supa crema #post #reteta #fasole

Supa crema de fasole verde

Supa-crema de fasole verde este o supa foarte gustoasa si potrivita pentru perioada postului. Insa ea poate fi inclusa si in meniurile pentru vegetarieni , putand fi consumata si in perioadele in care nu este post.
 

Ingrediente pentru supa-crema de fasole verde de post:
 

  • 500 grame de pastai de fasole verde, udata si lasata cu apa peste noapte
     
  • 2 cepe, taiate
     
  • 3 morcovi, taiati in felii fine
     
  • 4 cartofi noi mici, taiat felii subtiri (pot fi inlocuiti cu cartofi vechi, pentru fiecare cartof nou mic trebuind sa pui cate un cartof vechi mare)
     
  • 1 frunza de dafin, in care vei face cateva gauri
     
  • Sare dupa gust
     
  • Apa cat sa acopere ingredientele
     
  • Optional - o lingurita de bulion vegetal.
     

Cum se prepara supa-crema de fasole verde de post:
 

Pune fasolea verde intr-o cratita si acoper-o cu apa. Aseaza cratita la foc iute si las-o pana ajunge la punctul de fierbere . Cand incepe sa fiarba da focul putin mai mic si acopera cratita, lasand-o sa fiarba pentru inca o jumatate de ora.
 

Adauga cepele, morcovii, cartofii, frunza de dafin si bulionul si lasa-le sa fiarba pana se inmoaie bine, pentru aproximativ 20 de minute.
 

Dupa ce s-au fiert bine marunteste-le fie cu ajutorul blenderului, fie cu un mixer manual. Adauga sare dupa gust.
 

Cum se serveste supa-crema de fasole verde de post:
 

Se serveste calda cu paine de ceapa si rosii tip cherry.


Pofta buna!

 

  •   2010-02-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii