Incearca o mancare calda din bucataria franceza: supa de ceapa cu vita . Acest preparat este hranitor, potrivit pentru un pranz in zilele friguroase.
 

Ingrediente pentru supa frantuzeasca de vita cu ceapa
 

  • 1 lingura unt
  • 8 cani ceapa feliata
  • 1 cana vin alb sec
  • 1 cana suc de mere
  • 4 cani supa de vita
  • 1 cana consomme de vita
  • 12 felii de paine (frantuzeasca)
  • 1 cana branza Jarlsberg sau svaiter, ras
  • 2 linguri patrunjel tocat.
     

Cum se prepara supa frantuzeasca de vita cu ceapa
 

Topeste untul si pune ceapa. Acopera si prajeste pana cand devine maronie, amestecand ocazional. Toarna vinul si sucul de mere, apoi lasa la fiert pana da in clocot. Fierbe, neacoperit, 10 minute, pana cand lichidul se reduce cu jumatate de cana. Adauga supa de vita si consomme-ul si fierbe iar pana da in clocot. Da coul mai mic si fierbe, fara capac, 15 minute.

Prajeste painea in cuptor pana devine aurie. Toarna supa in farfurii adanci din lut, pune cate 2 felii de paine, 1 1/2 linguri branza rasa si patrunjel. Da 3 minute la cuptor pana se topeste branza.
 

Cum se serveste supa frantuzeasca de vita cu ceapa
 

Se serveste fierbinte.


Sursa foto: foodnetwork.com
 

  •   2012-01-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii