Supa de morcovi si ghimbir este aromata si gustoasa. Este ideala pentru zilele racoroase. Copilul o va indragi mai ales daca o vei servi cu putin iaurt .
Ingrediente pentru supa de morcovi si ghimbir
- 1 ceapa rosie
- 2 catei de usturoi
- 50 grame de ghimbir
- 20 grame chimion
- 500 grame cartofi dulci
- 4 morcovi
- 1 litru apa
- 130 grame iaurt degresat
- sare
- piper.
Cum se prepara supa de morcovi si ghimbir
Pune la incins ulei de masline intr-o cratita. Adauga ceapa taiata si las-o pe foc timp de 5 minute. Adauga usturoiul, ghimbirul si chimionul. Lasa pe foc cateva minute, amestecand continuu.
Adauga in compozitie si cartofii dulci, taiati in felii. Amesteca cateva minute. Adauga si morcovii si apa. Da focul mai mare si lasa supa sa fiarba. Lasa supa pe foc pana da in clocot. Cand a dat in clocot, da focul mai mic si mai lasa sa fiarba 15 - 20 de minute. Ia oala de pe foc si lasa supa sa se raceasca.
Cu ajutorul unui blender, mixeaza supa pana obtii o crema omogena. Transfera supa intr-o alta oala. Pune oala pe foc si mai lasa sa fiarba cateva minute. Asezoneaza cu sare si piper.
Cum se serveste supa de morcovi si ghimbir
Supa de morcovi si ghimbir se serveste calda, cu iaurt.