Ciorbe & Supe

#storceag #ciorba #peste

Storceag, ciorba de peste alb ca la Sfantul Gheorghe

Storceagul este o ciorba de peste care se prepara doar in satul Sfantul Gheorghe din Delta. Acest fel de mancare este de origine ucrainieana, preparat de pescarii din Delta Dunarii. Aceasta ciorba se prepara numai din peste alb si se drege cu smantana. Rezultatul este unul delicios si savuros.

 

Ingrediente pentru storceag

 

  • un kilogram carne de peste alb
  • 300 grame cartofi
  • 150 grame smantana
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 2 morcovi
  • marar
  • sare
  • piper.


Cum se prepara storceagul

 

Se pun la fiert 2 - 3 litri de apa. Se adauga sare si piper. Se taie toate legumele cat mai marunt. Carnea de peste trebuie sa fie dezosata. Pestele folosit este recomandat sa fie peste alb, morun, nisetru, cega. Carnea de peste se taie in cuburi de marime medie.

Cand apa da in clocot se adauga pestele. Se lasa sa fiarba timp de 15 - 20 de minute. Se adauga apoi si legumele si se mai lasa la fiert inca 30 de minute, la foc potrivit. Cat timp fierbe ciorba, se amesteca intr-un castron smantana cu ouale.

Cand ciorba este aproape fiarta, se drege cu smantana. Se amesteca bine si se stinge focul.  Se presara si mararul tocat.

 

Cum se serveste storceagul

 

Storceagul se serveste cald, dres cu smantana si marar tocat.

  •   2010-08-10
  •   5235 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Cauta-ti perechea