Ciorbe & Supe

#ceapa #lapte #supa #cartofi #sunca #unt #telina

Supa calda de toamna, cu sunca si cartofi

Supa calda de toamna, cu sunca si cartofi , poate fi un preparat grozav in zilele racoroase din acest sezon. Hranitoare, satioasa si foarte apetisanta, supa va fi gata in trei sferturi de ora.
 

Ingrediente pentru supa de toamna cu sunca si cartofi
 

  • 3 1/2 cani cartofi decojiti si taiati
  • 1/3 cana telina taiata
  • 1/3 cana ceapa taiata
  • 3/4 cana sunca taiata, gatita
  • 3 1/4 cana apa
  • 2 linguri concentrat supa de pui
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita piper alb macinat
  • 5 linguri unt
  • 5 linguri faina integrala
  • 2 cani lapte.
     

Cum se prepara supa de toamna cu sunca si cartofi
 

Pune intr-o cratita cartofii, telina, ceapa, sunca si apa. Lasa la fiert pana cand da in clocot, acopera cu un capac si tine la fiert cam 15 minute, pana cand cartofii s-au facut. Adauga concentratul de pui, sarea si piperul.

Topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu, apoi adauga faina si amesteca constant 1 minut. Toarna cu grija laptele, amestecand, pentru a obtine o pasta neteda. Amesteca in continuare si lasa pe foc cam 5 minute, pana cand compozitia s-a mai ingrosat.

Toarna compozitia de faina si lapte peste cea de legume, amesteca si tine pe foc inca putin.
 

Cum se serveste supa de toamna cu sunca si cartofi
 

Se serveste imediat.


Sursa foto : familyoven.com

  •   2011-10-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii