Supa crema de dovleac este foarte satioasa si se recomanda sa fie consumata toamna, in zilele friguroase.
Ingrediente pentru supa crema de dovleac cu fasole
- 200 g fasole fiarta
- 300 g dovleac
- 1 lingura ulei de masline
- 100 g rosii tocate
- 2 catei usturoi
- piper proaspat macinat
- ceapa verde
Cum se prepara supa crema de fasole cu dovleac
Pune dovleacul la fiert, apoi, cand acesta este gata, scurge-l de apa, pastrand insa o cana cu zeama.
Mixeaza dovleacul, fasolea si rosiile, pana obtii o pasta fina. Adauga apa si pune totul din nou la fiert, inca 5 minute.
Pune peste supa uleiul de masline, cateii de usturoi zdrobiti si potriveste-o de gust cu sare si piper.
Presara peste supa si ceapa verde tocata.
Cum se serveste supa crema de fasole cu dovleac
Serveste supa calduta, cu crutoane alaturi.
Sursa foto: myrecipes.com