Pentru ca este sezonul dovleceilor si pentru ca acestia se gasesc prin toate magazinele, este recomandat sa profitam din plin de acest lucru si sa ii consumam cat de mult putem. Una dintre variante, este prepararea unei supe crema de dovlecel.

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 3 dovlecei medii
  • 2 cubulete de unt
  • 1 lingura de faina
  • 1 ou
  • 5 linguri de smantana
  • O jumatate de legatura de patrunjel
  • Sare dupa gust.

Cum se prepara:

  • Se pune la fiert un litru de apa.
  • Dovleceii se spala, se curata de coaja si se taie in cubulete, dupa care se adauga in apa care fierbe.
  • Dupa ce dovleceii s-au fiert, acestia se strecoara si se paseaza ca un piure. Se adauga peste ei lingura de faina, oul batut, smantana si sarea se se amesteca bine.
  • Daca pasta rezultata este prea groasa, se mai poate adauga putin din apa in care au fiert dovleceii.
  • La final se adauga patrunjelul .

Cum se serveste:

  • Supa crema de dovlecei se serveste calda, cu crutoane de paine.
  •   2009-07-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii