Ingrediente pentru supa crema de dovlecei si mazare
- 3 dovlecei de marime medie
- 200g mazare
- 3 cartofi curatati de coaja si taiati in cuburi
- 2 morcovi
- ¼ telina
- 1 ceapa alba, medie
- 1 ardei gras verde sau galben
- 1-2 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 1 litru supa de pui sau de legume
- 200g smantana de gatit
- sare
- piper
- o legatura patrunjel
Cum se prepara supa crema de dovlecei si mazare
Curata legumele de coaja si taie-le cubulete, de marime egala. Toaca ceapa marunt si piseaza usturoiul foarte bine.
Intr-o oala adauga uleiul si pune ceapa si usturoiul la calit. Cand incep sa se inmoaie adauga ardeiul gras, telina, morcovul si mazarea. Caleste-le impreuna timp de doua minute apoi adauga supa si o lingurita de sare. Dupa ce legumele dau in clocot adauga cartofii. Lasa legumele sa fiarba pana cand sunt aproape gata, apoi adauga si dovleceii.
Stinge supa si las-o sa se raceasca putin, apoi paseaza legumele cu ajutorul blenderului. Daca supa este prea groasa adauga apa pana obtii consistenta dorita. Adauga smantana si pune supa din nou la fiert. Asezoneaza cu sare si piepr dupa gust. Dupa ce da in clocot timp de doua minute, adauga patrunjelul tocat marunt si stinge focul.
Cum se serveste supa crema de dovlecei si mazare
Serveste supa crema de dovlecei si mazare, cu parmezan ras pe deasupra si crutoane de paine.
Sursa foto: 12tomatoes.com