Ingrediente pentru supa crema de morcovi cu ghimbir
- 1 lingura ulei de rapita
- 1 capa alba, mare, tocata marunt
- 2 linguri ghimbir ras
- 2 catei de usturoi, taiati felii
- 1/2 lingurita nucsoara
- 850ml supa vegetala
- 500g morcovi, taiati felii
- 400g boabe de fasole alba(din conserva)
- 50g unt
- 100g smantana de gatit
- sare
- piper
- 4 linguri migdale, taiate julienne
- nucsoara pentru decor
Cum se prepara supa crema de morcovi cu ghimbir
Intr-o tigaie incapatoare pune la incins uleiul de rapita si adauga ceapa, ghimbirul si usturoiul. Caleste-le impreuna timp de 5 minute, apoi adauga nucsoara si mai caleste-le timp de un minut.
Adauga supa de legume, morcovii si fasolea (inclusiv zeama in care a stat aceasta). Acopera oala si lasa totul sa fiarba timp de 20-25 de minute sau pana cand morcovii se inmoaie.
Stinge focul si lasa supa sa se raceasca, apoi paseaz-o foarte bine la blender, pana obtii o crema fina.
Pune din nou supa la foc si asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Las-o sa fiarba pana obtii consistenta dorita. Adauga apoi untul si stinge focul. Incorporeaza si smantana lichida.
Cum se serveste supa crema de morcovi cu ghimbir
Serveste supa crema de morcovi cu ghimbir presarata cu migdale pe deasupra si decorata cu putina pudra de nucsoara. Supa poate fi servita alaturi de crutoane simple sau aromate.
Sursa foto: pinterest.com