Supa-crema de morcovi cu pancetta se prepara rapid, este gustoasa si satioasa. Se serveste cu smantana sau iaurt grecesc si paine prajita cu usturoi.
Ingrediente pentru supa-crema de morcovi cu pancetta
- 900 grame morcovi
- 3 cepe
- 20 ml ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 50 grame unt
- 10 grame chimion macinat
- 1 litru supa de pui
- 4 felii de pancetta
- fulgi de ardei iute
- sare
- piper
Cum se prepara supa-crema de morcovi cu pancetta
Taie morcovii si ceapa in bucati mari si asaza intr-o tava. Stropeste legumele cu ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper. Da la cuptor pentru 40 de minute.
Caleste usturoiul in ulei de masline incins si asezoneaza cu chimionul macinat. Transfera legumele din cuptor intr-o cratita mare, adauga usturoiul calit si amesteca bine.
Adauga apoi si fulgii de ardei si supa de pui. Lasa pe foc pana cand da in clocot, dupa care mai fierbe timp de 20 de minute.
Paseaza apoi supa pana devine foarte fina. Caleste feliile de panceta pana devin crocante. Presara panceta pe deasupra supei.
Cum se serveste supa-crema de morcovi cu pancetta
Supa-crema de morcovi cu pancetta se serveste calda, cu smantana si paine taraneasca.
Sursa foto: racheleats.wordpress.com