Ingrediente pentru supa crema de rosii
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mica, tocata marunt
- 800g rosii
- 3/4 cana supa de pui
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita sare
- 1/8 lingurita piper macinat
- 1 si 1/2 cana smantana de gatit
- 1/2 cana busuioc tocat
Cum se prepara supa crema de rosii
Spala rosiile si opareste-le in apa clocotita. Scoate-le apoi intr-un vas cu apa foarte rece si indeparteaza-le pielita. Taie-le apoi cubulete.
Intr-o oala incapatoare incinge uleiul de masline si caleste ceapa pana incepe sa se ingalbeneasca usor. Adauga apoi rosiile si continua sa calesti totul timp de cinci minunte. Da focul mic si adauga supa de pui, zaharul, sarea si piperul. Acopera vasul si lasa supa sa fiarba la foc mic timp de 15 minute.
Ineparteaza oala de pe foc, adauga smantana de gatit si busuiocul si amesteca bine. Lasa supa sa se raceasca putin, apoi paseaz-o la blende, foarte bine.
Aauga din nou supa in oala si da-o intr-un clocot, apoi stinge focul.
Cum se serveste supa crema de rosii
Serveste supa crema de rosii cu parmezan ras pe deasupra. Poti decora farfuria cu busuioc sau alte plante aromatice, proaspete.
Sursa foto: pixabay.com