Un bol de supa crema de spanac, telina si cartofi iti ofera energie pentru intreaga zi.

Ingrediente pentru supa crema de spanac, telina si cartofi

600 g spanac congelat/ proaspat

1 morcov mediu

3 cartofi

1 ceapa alba

30 g unt

500 ml lapte

100 ml smantana lichida

1 telina

1 lingura ulei de masline

sare

piper

Cum se prepara supa crema de spanac, telina si cartofi

Curata morcovul, ceapa, telina si cartofii, apoi taie aceste legume in bucati potrivite si pune-le la fiert, in apa cu ulei de masline.

Separat, pune la oparit spanacul in lapte.

Strecoara supa obtinuta din fierberea legumelor, apoi cu ajutorul unui blender, paseaza legumele fierte.

Pregateste si un piure din spanac si lapte, apoi amesteca cele doua compozitii. Adauga un cub de unt, sare, piper, dupa gust, iar daca mai este nevoie, subtiaza aceasta supa cu zeama strecurata anterior.

Pune supa la fiert circa 7-8 minute si amestec-o cu smantana lichida.

Cum se serveste supa crema de spanac, telina si cartofi

Serveste supa calduta, cu crutoane de paine alaturi.

Foto: foodfrombooks.blogspot.com

  •   2012-06-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii