Daca vrei sa incerci o reteta deosebita si inedita, atunci trebuie neaparat sa gatesti dupa de broccoli cu branza. Rezultatul va fi unul delicios, pe placul tuturor celor care o vor gusta.
 

Ingrediente pentru supa de broccoli cu branza:
 

  • o capatana de broccoli proaspat, de aproximativ 500 de grame
     
  • 2 cani de ceapa taiata
     
  • 5 linguri de margarina sau unt
     
  • 7 cani de zeama de pui (obtinuta fie din fierberea puiului, fie din dizolvarea unor cuburi de concentrat de pasare)
     
  • 1 lingurita de oregano uscat si maruntit
     
  • Un sfert de cana de faina
     
  • 2 linguri de mustar Dijon
     
  • Un varf de lingurita de piper
     
  • 1 cana cu lapte
     
  • 2 cani de branza rasa (Cedar sau tipuri asemanatoare; poate fi inlocuita si cu branza albastra ).
     

Cum se prepara supa de broccoli cu branza:
 

  • Taie infloresecnta de broccoli si imparte-o in bucati mici. Fierbe-le la foc mic in apa cu sare pentru 2 minute, scurge-le si pune-le in apa rece ca sa se opreasca din fiert apoi da-le deoparte.
     
  • Taie cozile in bucati mici si pune-le intr-o cratita. Adauga cepele taiate si 3 linguri de unt sau margarina in cratita si lasa-le sa se prajeasca la foc mic pentru 5 minute.
     
  • Adauga 3 cani de zeama de pui si 1 lingurita de oregano apoi lasa sa fiarba pentru 20-30 de minute.
     
  • Rastoarna amestecul fierbinte in vasul de la blender si amesteca-l pana cand devine o crema fina.
     
  • Pune in cratita cele 2 linguri de unt ramase, adauga deasupra faina si lasa-le sa fiarba impreuna pana cand devin o crema care face bule. Adauga mustarul si piperul apoi, pe rand crema fina din blender.
     
  • Continua sa o lasi sa fiarba, amestecand pana cand amestecul incepe sa faca bule.
     
  • Adauga laptele si branza si amesteca din cand in cand. Lasa-le sa fiarba pana cand s-a topit branza.
     
  • Adauga si bucatile de broccoli pe care le-ai dat deoparte anterior si lasa-le sa dea un clocot.
     

Cum se serveste supa de broccoli cu branza:
 

  • Supa de broccoli cu branza se serveste calda.


Pofta buna!
 

  •   2010-01-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii