Supa de castraveti este un preparat gustos, potrivit pentru vara. O poti servi cu bucatele de castravete proaspat si fire de patrunjel, pentru un plus de savoare.
Ingrediente pentru supa de castraveti
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de ceapa verde
- 3 castraveti, decojiti si feliati
- 1/3 cana otet din vin rosu
- ¼ litru supa de pui
- 1 cani apa
- 3 ardei iuti , fara seminte, maruntiti
- 3 linguri patrunjel proaspat, tocat
- 1 lingura coriandru proaspat, tocat
- 1 lingura lemongrass proaspat, tocat
- 1 lingura usturoi verde, tocat
- 1 lingura sos de peste
- 1 lingurita sos de soia
- 1 lingurita ghimbir macinat
- ½ cana smantana
-
sare si piper.
Cum se prepara supa de castravete
Topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu. Pune apoi ceapa si caleste pana se inmoaie. Adauga castravetele, otetul, supa de pui si celelalte ingrediente.
Adauga sare si piper dupa gust, amestecand. Lasa mancarea sa fiarba la foc mediu cam 20 de minute, pana cand castravetii s-au inmuiat.
Adauga apoi smantana si amesteca bine, pentru a obtine o supa cremoasa . Daca vrei, poti sa o dai si prin blender pentru a obtine o pasta. Lasa mancarea pe foc inca 10 minute.
Cum se serveste supa de castraveti
Se serveste calda, cu patrunjel pe deasupra.