Ingrediente pentru supa cu chimen
- 1 ceapa mare
- 1 morcov mare
- 1 radacina de telina
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 1 lingura de faina
- 1 lingurita de paprika dulce
- 1 lingura rasa de seminte de chimen
- 4 linguri de bulion concentrat
- 2 frunze de dafin
- patrunjel proaspat
- sare
- piper
Cum se prepara supa cu chimen
Pune pe foc o oala in care adaugi uleiul, ceapa tocata si usturoiul zdrobit. Caleste legumele pana cand ceapa devine transparenta. Adauga apoi morcovul si telina tocate marunt si semintele de chimen. Caleste legumele impreuna timp de doua minute, amestecand continuu pentru a nu se lipi.
La final adauga faina si paprika in ploaie, si amesteca energic pana cand se imbraca toate legumele cu un strat de faina. Adauga apoi un litru si jumatate de apa fierbinte si amesteca bine. Cand incepe sa clocoteasca adauga si frunzele de dafin, si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Lasa supa sa fiarba timp de 10-15 minute, apoi toarna bulionul, si mai lasa sa clocoteasca timp de un minut, doua. Cand este gata presara patrunjelul tocat deasupra.
Cum se serveste supa cu chimen
Se serveste calda, cu paine proaspata sau crutoane, si presara cateva seminte de chimen deasupra.
Sursa foto: gourmandelle.com