supa de ciuperci cu cimbru este un preparat foarte gustos si hranitor. Ai nevoie de ceva mai multe ingrediente, dar rezultatul merita efortul.
 

Ingrediente pentru supa de ciuperci cu cimbru
 

  • 1/3 cana ulei de masline
  • 680 gr ciuperci shiitake
  • 680 gr ciuperci cremini
  • 3/4 lingurita sare
  • 3/4 lingurita piper negru macinat
  • 1/2 cana salote taiate marunt
  • 3/4 cana vin alb
  • 3 cani supa de pui
  • 1 1/2 lingurita cimbru taiat
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura suc de lamaie.

Cum se prepara supa de ciuperci cu cimbru
 

Incinge cuptorul la 220 grade Celsius. Unge o tava cu ulei si pune ciupercile la copt impreuna cu jumatate de lingurita de sare si piper amestecate. Aseaza tava in cuptor pe raftul de jos si lasa-le sa se coaca 20 de minute. Adauga apoi ceapa si amesteca, apoi lasa totul in cuptor inca 10 minute. scoate din tava o cana si jumatate de ciuperci si pune-le intr-un recipient acoperit, sa se pastreze calde.

Scoate tava si toarna vinul peste ciuperci, amestecand. Toarna apoi supa, adauga 2 linguri de apa si cimbrul. Da iar tava la cuptor, pentru 20 de minute. Scoate-o din nou si pune intr-un blender 3/4 cana de ciuperci impreuna cu 1/4 cana de supa. Fa un piure, adauga smantana, sucul de lamaie, sarea si piperul. Amesteca totul si serveste impreuna cu ciupercile puse deoparte.
 

Cum se serveste supa de ciuperci cu cimbru
 

Se serveste calda.

  •   2011-08-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii