Supa de Craciun este o supa usoara care ar putea inlocui traditionala ciorba de porc, ori pe cea de potroace , pentru ca este o supa nu doar foarte gustoasa, ci si destul de dietetica. Iar pentru ca aceasta reteta sa te tenteze intr-atat incat sa o si gatesti, iti vom spune si ca este usor de preparat.


Ingrediente pentru supa de Craciun:

  • 1 cutie (conserva) de fasole, prefarabil de culoare rosie
  • 1 cutie de suc de rosii sau bulion
  • 3 linguri de sos de chilli
  • 1 cana de cubulete de sunca de curcan
  • 1 cana orez alb
  • 1 cana de cubulete de telina
  • O jumatate de cana de cubulete de ardei gras
  • O legatura de ceapa verde , taiata cubulete (in timpul iernii poti gasi ceapa verde in supermarket-uri)
  • O lingura de patrunjel tocat
  • 4 cubulete de cuburi de concentrat de gaina (Maggi, Knorr etc.)
  • 4 cani de apa



Mod de preparare al supei de Craciun:

  • Taiati toate legumele si pregatiti-le pentru a le adauga in supa.
  • Intr-o oala mare, puneti patru cani de apa si cele patru cuburi de concentrat de gaina si lasati-le sa ajunga la punctul de fierbere.
  • Atunci cand apa (oala) incepe sa sfaraie adaugati pe rand restul ingredintelor.
  • Lasati sa fiarba pana cand orezul este bine fiert.

     

Mod de servire al supei de Craciun:

 

  • Este preferabil ca aceasta supa sa fie consumata calda.


Pofta buna!
 

  •   2009-12-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii