Supa de Craciun este o supa usoara care ar putea inlocui traditionala ciorba de porc, ori pe cea de potroace , pentru ca este o supa nu doar foarte gustoasa, ci si destul de dietetica. Iar pentru ca aceasta reteta sa te tenteze intr-atat incat sa o si gatesti, iti vom spune si ca este usor de preparat.
Ingrediente pentru supa de Craciun:
- 1 cutie (conserva) de fasole, prefarabil de culoare rosie
- 1 cutie de suc de rosii sau bulion
- 3 linguri de sos de chilli
- 1 cana de cubulete de sunca de curcan
- 1 cana orez alb
- 1 cana de cubulete de telina
- O jumatate de cana de cubulete de ardei gras
- O legatura de ceapa verde , taiata cubulete (in timpul iernii poti gasi ceapa verde in supermarket-uri)
- O lingura de patrunjel tocat
- 4 cubulete de cuburi de concentrat de gaina (Maggi, Knorr etc.)
- 4 cani de apa
Mod de preparare al supei de Craciun:
- Taiati toate legumele si pregatiti-le pentru a le adauga in supa.
- Intr-o oala mare, puneti patru cani de apa si cele patru cuburi de concentrat de gaina si lasati-le sa ajunga la punctul de fierbere.
- Atunci cand apa (oala) incepe sa sfaraie adaugati pe rand restul ingredintelor.
-
Lasati sa fiarba pana cand orezul este bine fiert.
Mod de servire al supei de Craciun:
- Este preferabil ca aceasta supa sa fie consumata calda.
Pofta buna!