Ciorbe & Supe

#smantana #ceapa #telina #curcan #carne #supa #supe craciun

Supa de curcan pentru masa de Craciun

Daca anul acesta, de , ai renuntat la traditionala carne de porc si ai ales varianta mai sanatoasa, de friptura de , nu arunca . Foloseste-o la prepararea unei supe delicioase. O poti servi cu smantana si patrunjel tocat.
 

Ingrediente pentru supa de curcan pentru
 

  • 2 tije de telina, tocate
  • 2 cepe, tocate
  • 2 morcovi, tocati
  • 1 litru de apa
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 frunza de dafin
  • 50 ml vin alb
  • 500 grame carne de curcan fiarta
  • carcasa de curcan
  • 200 grame smantana.

 

Cum se prepara supa de curcan pentru masa de Craciun
 

Scoate toata carnea de pe carcasa de curcan. Taie carcasa de curcan in mai multe bucati si pune-le intr-o oala. Adauga apa, cat sa umpli jumatate din oala. Lasa oala pe foc, pana cand da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa sa fiarba cateva minute.

Intr-o tigaie caleste telina, ceapa si morcovul, timp de 10 minute. Adauga legumele calite peste carcasa de curcan. Adauga si frunza de dafin si cimbrul.

Acopera oala cu un capac si lasa sa fierba la foc mic, timp de 2 - 3 ore. Din cand in cand amesteca in supa si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Dupa ce a fiert, scoate carcasa de curcan si arunc-o. Strecoara supa intr-o alta oala. Adauga in supa carnea de curcan fiarta. Adauga apoi si un pahar de vin alb. Lasa supa pe foc timp de 20 - 25 de minute.

Daca iti place, mai poti adauga acum si morcovi si telina, tocate. Mai lasa supa pe foc pan cand toate legume s-au fiert bine.
 

Cum se serveste supa de curcan pentru masa de Craciun
 

Supa de curcan pentru masa de Craciun se serveste fierbinte, cu smantana si patrunjel tocat pe deasupra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului