este usor de preparat si foarte aromata. Se serveste cu crutoane, smantana si branza de capra . Mai poti garnisi si cu patrunjel tocat.

Ingrediente pentru supa de dovleac copt

ulei de masline

2 dovleci mici

unt

3 cepe tocate

1 praz tocat

20 grame iute

2 mere verzi tocate

1 litru supa de pui

200 ml suc de mere

smantana

branza de capra

sare

piper.

Cum se prepara supa de dovleac copt

Incinge cuptorul la 200 de grade. Acopera o tava cu hartie de copt si stropeste cu putin ulei de masline. Taie dovlecii pe jumatate, scoate semintele si aseaza in tava. Da tava la cuptor pentru 60 de minute.

Intr-o oala incinge putin ulei de masline cu unt. Adauga ceapa, prazul si boiaua si lasa pe foc timp de 10 minute. Adauga apoi merele si mai lasa pe foc timp de 5 minute.

Adauga si supa de pui si sucul de mere si lasa pe foc pana da in clocot. Da focul mai mic si mai lasa sa fiarba.

Cand dovleacul s-a copt, scoate toata pulpa, paseaz-o putin si adauga in supa. Lasa pe foc cateva minute. Cu ajutorul unui blender amesteca supa pana devine fina.

Asezoneaza cu sare si piper si mai lasa la fiert cateva minute.

Cum se serveste supa de dovleac copt

Supa de dovleac copt se serveste cu smantana si branza de capra. O poti servi si cu crutoane.
 

  •   2012-02-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii