este usor de preparat si foarte aromata. Se serveste cu crutoane, smantana si branza de capra . Mai poti garnisi si cu patrunjel tocat.
Ingrediente pentru supa de dovleac copt
ulei de masline
2 dovleci mici
unt
3 cepe tocate
1 praz tocat
20 grame iute
2 mere verzi tocate
1 litru supa de pui
200 ml suc de mere
smantana
branza de capra
sare
piper.
Cum se prepara supa de dovleac copt
Incinge cuptorul la 200 de grade. Acopera o tava cu hartie de copt si stropeste cu putin ulei de masline. Taie dovlecii pe jumatate, scoate semintele si aseaza in tava. Da tava la cuptor pentru 60 de minute.
Intr-o oala incinge putin ulei de masline cu unt. Adauga ceapa, prazul si boiaua si lasa pe foc timp de 10 minute. Adauga apoi merele si mai lasa pe foc timp de 5 minute.
Adauga si supa de pui si sucul de mere si lasa pe foc pana da in clocot. Da focul mai mic si mai lasa sa fiarba.
Cand dovleacul s-a copt, scoate toata pulpa, paseaz-o putin si adauga in supa. Lasa pe foc cateva minute. Cu ajutorul unui blender amesteca supa pana devine fina.
Asezoneaza cu sare si piper si mai lasa la fiert cateva minute.
Cum se serveste supa de dovleac copt
Supa de dovleac copt se serveste cu smantana si branza de capra. O poti servi si cu crutoane.