Supa de dovlecel si spanac este un preparat usor si fumat . O poti pregati in mai putin de 20 de minute si este o placere pentru iubitorii de legume.
Ingrediente pentru supa de dovlecel si spanac
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 ½ cani dovlecel taiat
- 4 cani frunze de spanac proaspat,
- 1 ½ cana cartofi taiati cubulete
- 2 cepe medii, taiate bucati mari
- 4 cani legume
- 2 catei usturoi, taiati marunt
- 1 cana coriandru taiat mare
- 1 lamaie
-
2 varfuri de cutit sare
Cum se prepara supa de dovlecel si spanac
Pune cratita pe foc mediu, cu ulei de masline . Cand uleiul se incalzeste (fara sa se incinga si sa scoata fum), adauga usturoiul si ceapa. Soteaza-le cateva minute. Adauga doua varfuri de sare. Adauga apoi cartofii si dovlecelul. Apoi pune legumele.
Lasa-le sa fiarba inca 15 minute, pana cand cartofii sunt moi.
Adauga spanacul si coriandrul. Pune-le pe toate intr-un blender pentru a obtine un piure. Scurge apoi sucul de la lamaie. Mai pune putin ulei de masline si sare, daca este nevoie.
Cum se serveste supa de dovlecel si spanac
Se serveste calda.