Supa de iarna cu dovleac este un preparat cremos si cald, potrivit pentru zilele reci. Acest fel de mancare este gata in aproximativ o ora.
 

Ingrediente pentru supa de iarna cu dovleac
 

  • 225 gr dovleac
  • 2 cepe mari, taiate
  • 6 catei usturoi
  • 3 linguri praf curry
  • 1 lingurita sare
  • 3/4 lingurita piper negru macinat
  • 6 linguri ulei vegetal
  • 8 cani supa de legume
  • smantana.
     

Cum se prepara supa de iarna din dovleac
 

Spala, curata dovleacul si taie-l in cuburi. Pune intr-un castron dovleacul, ceapa, usturoiul, curry-ul, sarea si piperul. Adauga uleiul si amesteca. Pune compozitia intr-o tava si da-o la cuptor pentru 45 de minute la 220 grade Celsius. Pune apoi compozitia intr-un blender si mixeaza, impreuna cu supa de legume.

Dupa ce ai obtinut un piure , pune-l intr-o cratita si incalzeste.
 

Cum se serveste supa de iarna din dovleac
 

Se serveste calda, cu putina smantana.



Sursa foto: wellsphere.com
 

  •   2011-12-20
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.