Supa de iarna cu legume este un preparat cald si consistent, care iti ofera energie pentru toata ziua.
 

Ingrediente pentru supa de iarna cu legume
 

  • 3 cani de fasole din 3 tipuri diferite
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa taiata
  • 6 catei usturoi, tocati
  • 1 cana morcovi taiati
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/4 lingurita ardei iute fulgi
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 cani rosii taiate
  • 450 gr napi , taiati
  • 4 cani supa de legume .
     

Cum se prepara supa de iarna cu legume
 

Pune fasolea intr-o oala si acopera-o cu apa. Lasa-o sa stea peste noapte sau cel putin 8 ore. Scurge-o bine, clateste-o si scurge-o din nou.

Pune fasolea din nou intr-o oala cu apa si fierbe-o pana da in clocot. Da focul la minim si lasa fasolea sa fiarba incet, timp de doua ore, cu capacul pus, usor dat la o parte. Pune deoparte 2 cani de apa din cea in care a fiert fasolea si arunca restul. Pune jumatate din fasole intr-un castron si cealalta jumatate intr-un blender . Pune in blender apa pusa deoparte si apoi proceseaza pana cand obtii un piure de fasole.

Soteaza ceapa in ulei, adauga restul legumelor, apoi piureul de fasole si amesteca. Adauga boabele intregi si supa de legume. Fierbe supa cateva minute.
 

Cum se serveste supa de iarna cu legume
 

Se serveste calda.


Sursa foto: myrecipes.com
 

  •   2011-12-15
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.