Ciorbe & Supe

#leurda #ceapa #faina #smantana

Supa de primavara cu leurda

Supa de leurda este un preparat hranitor, cu proprietati curative pentru ficat si intestine. Acest fel de mancare este potrivit pentru primavara si usor de facut.

Ingrediente pentru supa de leurda
 

  • 1 legatura de leurda
  • 40 gr unt
  • 40 gr faina
  • 1 ceapa mica, taiata
  • 250 ml lapte
  • 1 l supa de legume
  • 200 ml smantana
  • 5- gr branza dietetica
  • sare si piper dupa gust
     

Cum se prepara supa de leurda
 

Spala bine frunzele de leurda si apoi taie-le fin.
 

Pune untul la topit intr-o tigaie si soteaza in el ceapa pana se inmoaie, fara sa apuce sa-si schimbe culoarea. Apoi pune faina peste ceapa si lasa mancarea la fiert, la foc mic, pentru cateva minute. Apoi toarna laptele si supa de legume si lasa supa la fiert cam 10 minute.

Reclama in inchide in secunde

×

Toarna apoi supa intr-un blender si mixeaza pentru a obtine o supa cremoasa , fina. Adauga sare si piper dupa gust.

Bate bine smantana cu mixerul pana cand aceasta se intareste, apoi pune-o in supa si amesteca. Incalzeste supa din nou, usor, fara sa o lasi sa fiarba.
 

Cum se serveste supa de leurda
 

Se serveste calda, garnisita cu un mot de smantana si cu leurda tocata.

  •   2011-03-18
  •   3683 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului