Ciorbe & Supe

#supa cu orez salbatic #supa de pui cu legume # retete supe #supa de pui #orez salbatic #retete orez salbatic

Supa de pui cu orez salbatic, ideala in zilele racoroase

Supa de pui cu orez salbatic este satioasa si numai buna in zilele friguroase. Se prepara usor, insa trebuie sa ai putina rabdare. Iti garantam ca intreaga familie va fi incantata de savoarea acesteia.

Ingrediente pentru supa de pui cu orez salbatic

  • 115g unt
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 1 tija de telina, tocata marunt
  • 1 morcov mediu, taiat felii
  • 230g ciuperci proaspete, taiate felii
  • 96g faina
  • 6 cani supa de pui
  • 100g orez salbatic, fiert
  • 450g piept de pui fiert, taiat cubulete
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita pudra de curry
  • 1/2 lingurita pudra de mustar
  • 1/2 lingurita frunze de patrunjel uscat
  • 1/2 lingurita piper alb, macinat
  • 1 ceasca migdale, tocate betisoare
  • 3 linguri win alb, sec
  • 250ml lapte

Cum se prepara supa de pui cu orez salbatic

Pune untul la topit, intr-o oala in care se fac sosurile, la foc mediu. Adauga ceapa, telina si morcovii si caleste-le timp de 5 minute. Adauga apoi ciupercile si mai caleste totul timp de alte 2 minute, apoi afauga faina si amesteca bine. Treptat, adauga supa de pui, amestecand foarte bine, pentru a nu se forma cocoloase. Adu totul la punctul de fierbere si da focul la minim.

Adauga apoi restul ingredientelor si lasa supa sa fiarba, insa fara a clocoti, la foc mic, timp de doua ore.

Cum se serveste supa de pui cu orez salbatic

Serveste supa de pui cu orez salbatic calda, decorata cu patrunjel proaspat pe deasupra.

Sursa foto: laughingspatula.com

  •   2017-01-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii