Ingrediente pentru supa de pui cu orez salbatic
- 115g unt
- 1 ceapa, tocata marunt
- 1 tija de telina, tocata marunt
- 1 morcov mediu, taiat felii
- 230g ciuperci proaspete, taiate felii
- 96g faina
- 6 cani supa de pui
- 100g orez salbatic, fiert
- 450g piept de pui fiert, taiat cubulete
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita pudra de curry
- 1/2 lingurita pudra de mustar
- 1/2 lingurita frunze de patrunjel uscat
- 1/2 lingurita piper alb, macinat
- 1 ceasca migdale, tocate betisoare
- 3 linguri win alb, sec
- 250ml lapte
Cum se prepara supa de pui cu orez salbatic
Pune untul la topit, intr-o oala in care se fac sosurile, la foc mediu. Adauga ceapa, telina si morcovii si caleste-le timp de 5 minute. Adauga apoi ciupercile si mai caleste totul timp de alte 2 minute, apoi afauga faina si amesteca bine. Treptat, adauga supa de pui, amestecand foarte bine, pentru a nu se forma cocoloase. Adu totul la punctul de fierbere si da focul la minim.
Adauga apoi restul ingredientelor si lasa supa sa fiarba, insa fara a clocoti, la foc mic, timp de doua ore.
Cum se serveste supa de pui cu orez salbatic
Serveste supa de pui cu orez salbatic calda, decorata cu patrunjel proaspat pe deasupra.
Sursa foto: laughingspatula.com