Indicata in sezonul rece , datorita numarului mare de antioxidanti, sfecla poate fi consumata in diverse forme, de la salate, la sosuri pentru aperitive sau chiar si ca supa.
Ingrediente pentru supa de sfecla
- 1/2 kg sfecla fiarta;
- 1 ceapa, tocata marunt;
- 1 catel de usturoi;
- 3 linguri ulei de floarea soarelui ;
- 1 lingura otet de vin rosu;
- 600 ml de supa de legume ;
- 4 linguri smantana grasa;
- 1 lingura hrean;
- frunze de ceapa verde;
- sare, piper.
Cum se prepara supa de sfecla
Pune la calit ceapa si usturoiul, intr-o oala cu fundul gros, la foc mic.
Toaca apoi sfecla si rastoarn-o in oala, impreuna cu otetul si supa de legume. Fierbe circa 15 minute, apoi paseaza cu un blender si asezoneaza supa cu sare si piper si adauga si o lingura de otet de vin rosu.
Combina smantana cu hreanul, apoi toarna supa calduta in boluri si presara ceapa verde tocata.
Cum se serveste supa de sfecla
Serveste supa de sfecla cu amestecul de smantana si hrean.
Sursa foto: napafarmhouse1885.blogspot.com