Indicata in sezonul rece , datorita numarului mare de antioxidanti, sfecla poate fi consumata in diverse forme, de la salate, la sosuri pentru aperitive sau chiar si ca supa.


Ingrediente pentru supa de sfecla

 

  • 1/2 kg sfecla fiarta;
  • 1 ceapa, tocata marunt;
  • 1 catel de usturoi;
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui ;
  • 1 lingura otet de vin rosu;
  • 600 ml de supa de legume ;
  • 4 linguri smantana grasa;
  • 1 lingura hrean;
  • frunze de ceapa verde;
  • sare, piper.


Cum se prepara supa de sfecla

 

Pune la calit ceapa si usturoiul, intr-o oala cu fundul gros, la foc mic.

Toaca apoi sfecla si rastoarn-o in oala, impreuna cu otetul si supa de legume. Fierbe circa 15 minute, apoi paseaza cu un blender si asezoneaza supa cu sare si piper si adauga si o lingura de otet de vin rosu.

Combina smantana cu hreanul, apoi toarna supa calduta in boluri si presara ceapa verde tocata.


Cum se serveste supa de sfecla


Serveste supa de sfecla cu amestecul de smantana si hrean.

Sursa foto: napafarmhouse1885.blogspot.com

  •   2012-03-14
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.