Ciorbe & Supe

#supa #supa crema #sfecla rosie #retete cu sfecla #sfecla #supa de sfecla

Supa de sfecla

Indicata in sezonul rece , datorita numarului mare de antioxidanti, sfecla poate fi consumata in diverse forme, de la salate, la sosuri pentru aperitive sau chiar si ca supa.


Ingrediente pentru supa de sfecla

 

  • 1/2 kg sfecla fiarta;
  • 1 ceapa, tocata marunt;
  • 1 catel de usturoi;
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui ;
  • 1 lingura otet de vin rosu;
  • 600 ml de supa de legume ;
  • 4 linguri smantana grasa;
  • 1 lingura hrean;
  • frunze de ceapa verde;
  • sare, piper.


Cum se prepara supa de sfecla

 

Pune la calit ceapa si usturoiul, intr-o oala cu fundul gros, la foc mic.

Toaca apoi sfecla si rastoarn-o in oala, impreuna cu otetul si supa de legume. Fierbe circa 15 minute, apoi paseaza cu un blender si asezoneaza supa cu sare si piper si adauga si o lingura de otet de vin rosu.

Combina smantana cu hreanul, apoi toarna supa calduta in boluri si presara ceapa verde tocata.


Cum se serveste supa de sfecla


Serveste supa de sfecla cu amestecul de smantana si hrean.

Sursa foto: napafarmhouse1885.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului