Supa de sfecla coapta se prepara rapid, este consistenta si delicioasa, ideala pentru serile friguroase de iarna. Se serveste cu paine taraneasca, branza feta si iaurt.


Ingrediente pentru supa de sfecla coapta

  • 600 grame sfecla rosie
  • 500 grame rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa tocata
  • 1 legatura cimbru proaspat
  • 20 ml ulei de masline
  • 500 ml supa de vita
  • 125 grame branza feta
  • 100 grame iaurt grecesc


Cum se prepara supa de sfecla coapta

Incinge cuptorul la 180 de grade. Intr-o tava, amesteca rosiile cu sfecla taiata in cubulete. Adauga usturoiul, ceapa si cimbrul si stropeste cu ulei de masline. Pune tava la cuptor pentru 30 de minute, pana cand sfecla este moale.

Cand este gata sfecla, transfer-o intr-o cratita impreuna cu supa si fierbe timp de 15 minute. Asezoneaza cu sare si piper.

Cu un blender, mixeaza totul pana cand obtii o crema delicata.


Cum se serveste supa de sfecla coapta

Supa de sfecla coapta se serveste calda, cu branza feta maruntita pe deasupra si iaurt grecesc. Daca doresti, mai poti adauga si cateva crutoane.

Sursa foto: ayushthecook.blogspot.com

  •   2013-01-28
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.