Supa de toamna cu porumb si carnati constituie un preparat satios, cu numeroase ingrediente specifice acestui sezon. O poti pregati pentru un pranz copios.
Ingrediente pentru supa de legume cu carnati
- 400 gr carnati afumati , feliati;
- 1/4 cana faina;
- 1/4 cana ulei de canola ;
- 1/2 cana ceapa taiata;
- 1/2 cana ardei verde taiat;
- 3 cepe verzi, taiate;
- 3 1/2 cana apa;
- 450 gr porumb;
- 1 1/2 cani sunca gatita, cubulete;
- 1 cana rosii tocate;
- 1 cana rosii proaspete, taiate;
- 1 cana pasta de rosii;
- 1/4 lingurita sare;
- 1/8 lingurita piper cayenne;
- sos iute.
Cum se prepara supa de carnati si legume
Prageste carnatii intr-o tigaie pana cand devin maronii. Scurge-i bine de grasime. Pune intr-o cratita uleiul si faina pentru 5 minute. Adauga ceapa, ardeiul gras si ceapa verde. Soteaza pana se inmoaie. Adauga apa, porumbul, sunca, toate tipurile de rosii, sarea, piperul, sosul iute si apoi carnatii. Lasa la fiert pana da in clocot. Da focul mai mic si fierbe 1 ora, amestecand din cand in cand.
Cum se serveste supa de carnati si legume
Se serveste calda.
Sursa foto: tasteofhome.com