Ciorbe & Supe

#urzici #supa

Supa de urzici

Daca nu ai incercat pana acum supa de urzici, ai putea sa spargi gheata cu aceasta reteta. Vei obtine o supa delicioasa, care este nu numai foarte usor de preparat, ci si o sursa de vitamine si fier.
 

Ingrediente pentru supa de urzici:
 

  • o jumatate de punga de urzici
     
  • 50 de grame de unt
     
  • 1-2 cepe potrivite, taiate feliute subtiri
     
  • 1 morcov mare, taiat cubulete
     
  • 2 cozi de telina, tocate
     
  • 1 catel mare de usturoi, pisat
     
  • 1 litru de zeama obtinuta prin fierberea unor legume sau a unei bucati de carne
     
  • un varf de nucsoara
     
  • 3 linguri de orez fiert
     
  • 2 linguri smantana
     
  • sare si piper proaspat macinat
     
  • pentru garnisit: smantana proaspata
     
  • cateva frunzulite de patrunjel
     
  • un varf de arpagic .
     

Cum se prepara supa de urzici:
 

Curata si spala bine frunzele de urzici.

Pune untul la muiat intr-o cratita mare. Adauga ceapa, las-o sa se inmoaie, apoi pune morcovul, telina, urzicile si usturoiul si lasa-le sa se inmoaie.

Fierbe orezul separat, scurge-l si pune-l intr-un vas larg.

Adauga apoi supa de legume sau carne si las-o sa ajunga la puncul de fierbere. Lasa-le sa fiarba 5-10 minute, pana cand urzicile sunt moi. Asezoneaza cu sare, piper si nucsoara.

Toarna supa intr-un vas larg in care ai pus deja orezul. Lasa-le sa stea 1-2 minute, apoi rastoarna continutul intr-o cratita curata.

Adauga smantana si las-o sa se incalzeasca, fara insa a o fierbe. Verifica daca e destul de sarata si picanta.
 

Cum se serveste supa de urzici:
 

Se serveste in boluri inalte. Dupa ce ai turnat supa in bol, pune deasupra putina smantana, patrunjel arpagic taiate marunt. Iar daca esti fan al oualor fierte, taie un ou fiert in jumatate si pune feliile in boluri, in supa.

Pofta buna!
 

Sursa foto : cookingwithrichard.com

  •   2010-04-15
  •   9308 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Cauta-ti perechea