Ciorbe & Supe

#supa #sfecla #ceapa #praz

Supa picanta de sfecla rosie

Supa picanta de sfecla rosie este un preparat gustos, ideal pentru un pranz usor. Poate fi folosit si ca aperitiv sau poate fi servita seara. Pune-i alaturi niste bucatele de paine prajita si vei avea parte de un adevarat rasfat.


Ingrediente pentru supa picanta de sfecla rosie
 

  • 4 sfecle rosii
  • 2 cartofi
  • 1 praz
  • 1 ceapa
  • 2 ardei iuti rosii
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare dupa gust
     

Cum se prepara supa picanta de sfecla rosie
 

Sfecla trebuie sa fie decojita, spalata bine si taiata. Taie apoi ceapa si prazul. Ia cartofii, curata-i bine, spala-i si taie-i si pe ei. Usturoiul trebuie taiat marunt. Ardeii iuti se taie, dar in bucati mai mari.

Toarna uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa. Se adauga apoi usturoiul, care se soteaza pentru cateva minute. Pune apoi verdeata si ardeii iuti si mai soteaza compozitia vreo 10 minute. Toarna 3 cani de apa. Poti folosi supa de pui sau de zarzavat . Lasa totul la foc mic pana cand legumele sunt facute.


Cum se serveste supa picanta de sfecla rosie
 

Se serveste calda, cu paine prajita. O poti garnisi cu putina smantana, daca vrei.

 

  •   2010-10-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii