Ciorbe & Supe

#supa #legume #asparagus #spanac #castraveti

Supa rece cu legume verzi

Aceasta supa, pregatita din legume verzi , este numai buna atunci cand o scoti din frigider si o pui in boluri. Nu necesita fierbere , ci doar un blender cu care sa amesteci ingredientele.
 

Ingrediente pentru supa rece cu legume verzi
 

  • 1 castravete
  • 200 de grame de asparagus
  • 2 cani de apa rece
  • 150 de grame de spanac
  • 4 bucati de praz
  • 1 fruct de avocado , bine copt
  • o mana de frunze de menta proaspat culese
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • un varf de sare
  • un varf de piper proaspat macinat.
     

Cum se prepara supa rece de legume verzi
 

Curata castravetele de coaja si taie-l pe lungime. Una dintre jumatati va fi taiata in 8 iar una in sferturi. Da-l deoparte.

Taie asparagusul in bucati de 4-5 centimetri si baga-l in blender, impreuna cu o jumatate de cana de apa. Toaca-l cu blenderul pana rezulta o pasta moale. Adauga in vasul blenderului spanacul, prazul, bucatile de castravete taiat in 8 si inca o jumatate de cana de apa. Amesteca-le pana devin o crema moale.

Introdu apoi si avocado, frunzele de menta si sucul de lamaie. Amesteca-le si pe ele pana se inmoaie, adaugand din restul de apa, pana cand supa are consistenta pe care ti-o doresti.

Asezoneaza cu sare si piper, amesteca bine si scoate-o din vasul blenderului.
 

Cum se serveste supa rece de legume verzi
 

Se serveste imediat, insa o poti consuma si dupa ce a stat la frigider.  Orneaza-o cu bucatile de castravete taiat in patru si, optional, cu macese.

Pofta buna!
 

Sursa foto : livinginthekitchenwithpuppies.blogspot.com

  •   2010-07-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii