Ciorbe & Supe

#ciorba de post #retete ciorbe #retete de post #ciorba

Cele mai delicioase si satioase ciorbe de post

Deoarece a inceput postul Pastelui si iti poate fi un pic mai greu sa gatesti mancaruri complexe, iti propunem cateva retete de ciorbe delicioase. Sunt usor de preparat, gustoase si tin si de foame. Nu doar gustul, ci si mirosul ademenitor al acestora te vor face sa iti mai pui o portie!

Bors de fasole

Sursa foto: theheritagecook.com

Ingrediente:

  • 500 g fasole boabe
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • sare
  • 600-700 ml bors
  • leustean verde sau uscat
  • 1 rosie
  • 1 radacina de pastranac

Cum se prepara:

Alegi fasolea, o speli si o pui la inmuiat, in apa rece, peste noapte. A doua zi, pui fasolea la fiert, in apa rece. Intre timp, tai marunt ceapa si rosia si dai morcovul si pastranacul pe razatoare. Cand fasolea da in clocot, pui ceapa, sarea, morcovul si pastranacul, iar dupa 10 minute torni si borsul. Lasi sa mai fiarba aproximativ 15 minute, dupa care pui si rosia taiata marunt. Mai lasi sa fiarba putin, apoi iei de pe foc si adaugi leusteanul. Ciorba o poti servi atat calda, cat si rece, cu o salata de ceapa.

Sursa foto principala: canningdiva.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare