Ciorba de burta este una dintre mancarurile traditionale romanesti indragite la noi. Pentru aceasta ciorba ai nevoie de burta de vita si legume proaspete.
Ingrediente pentru ciorba de burta
- 2 kilograme burta de vita
- 2 picioare de vita
- 10 galbenusuri de ou
- otet
- sare
- 6 catei de usturoi
- 2 morcovi
- 3 pastranaci
- 3 cepe
- 3 cartofi
- 300 grame de smanatana
Cum se prepara ciorba de burta
Se spala si se curata burta si picioarele de vita. Se taie burta si picioarele in bucati medii si se pun la fiert cu putina sare. Se lasa la fiert timp de o ora. Dupa o ora se adauga legumele taiate. Se lasa sa fiarba inca o ora. Cand legumele s-au fiert, se scot si se paseaza. Burta si picioarele de vita se taie feliute subtiri.
Legumele pasate, burta si picioarele feliute se adauga din nou in oala in care au fiert. Se mai lasa cateva minute la fiert. Intr-un castron mai mare, se freaca galbenusurile cu 3-4 linguri de otet si cu putina zeama din ciorba. Galbenusurile se adauga apoi in ciorba si se amesteca bine, pana cand ciorba capata o culoare alba. Ciorba se mai lasa la fiert cateva minute, timp in care se adauga sarea si piperul si se amesteca.
Cum se serveste ciorba de burta
Ciorba de burta se serveste cu usturoi pisat si smantana. Cei care doresc o ciorba mai iute, o pot consuma cu hrean conservat in otet.