Ingrediente pentru ciorba de fasole in paine
- 1 kg de fasole uscata
- 1 kg de ciolan afumat dezosat
- 2 morcovi
- 1/2 telina
- 3 linguri de faina
- 150 ml de ulei
- 500 ml de pasta de rosii
- o legatura de patrunjel
- 2-4 paini taranesti rotunde
Cum se prepara ciorba de fasole in paine
Dupa ce ai lasat fasolea la inmuiat peste noapte, fierbe-o si schimba-i apa de 3-4 ori. Taie ciolanul in felii mici si pune-l la fiert alaturi de fasole. Adauga morcovii taiati rondele si telina tocata cubulete si lasa-le la foc mediu timp de 2 ore.
Amesteca intr-o tigaie rantasul cu faina si adauga pasta de rosii. Caleste-le impreuna si adauga rantasul peste ciorba de fasole. Adauga verdeata si mai lasa ciorba sa dea intr-un clocot. Decupeaza painile, astfel incat sa arate ca niste boluri cu capac si scobeste-le interiorul, dar mai lasa putin miez. Serveste ciorba in bolul comestibil.
Cum se serveste ciorba de fasole in paine
Aceasta ciorba se serveste fierbinte, cu o salata de ceapa rosie. Daca vrei, poti pune si un ardei iute alaturi.
Sursa foto: romanian-cuisine.blogspot.com