Ciorbe & Supe

#ciorba de fasole #ciorba #ciorba de fasole in paine #ciorba in paine

Ciorba de fasole in paine, un deliciu rustic irezistibil

Ciorba de fasole in paine este insasi esenta bucatariei traditionale si un preparat extraordinar de gustos si savuros!

Ingrediente pentru ciorba de fasole in paine

  • 1 kg de fasole uscata
  • 1 kg de ciolan afumat dezosat
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 3 linguri de faina
  • 150 ml de ulei
  • 500 ml de pasta de rosii
  • o legatura de patrunjel
  • 2-4 paini taranesti rotunde

Cum se prepara ciorba de fasole in paine

Dupa ce ai lasat fasolea la inmuiat peste noapte, fierbe-o si schimba-i apa de 3-4 ori. Taie ciolanul in felii mici si pune-l la fiert alaturi de fasole. Adauga morcovii taiati rondele si telina tocata cubulete si lasa-le la foc mediu timp de 2 ore.

Amesteca intr-o tigaie rantasul cu faina si adauga pasta de rosii. Caleste-le impreuna si adauga rantasul peste ciorba de fasole. Adauga verdeata si mai lasa ciorba sa dea intr-un clocot. Decupeaza painile, astfel incat sa arate ca niste boluri cu capac si scobeste-le interiorul, dar mai lasa putin miez. Serveste ciorba in bolul comestibil.

Cum se serveste ciorba de fasole in paine

Aceasta ciorba se serveste fierbinte, cu o salata de ceapa rosie. Daca vrei, poti pune si un ardei iute alaturi.

Sursa foto: romanian-cuisine.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare