Ciorba de perisoare din soia este un preparat cald si hranitor, potrivit pentru sezonul rece. Ciorba de perisoare cu soia este potrivita pentru perioada postului. Serveste ciorba cu paine proaspata de casa.
Ingrediente pentru ciorba de perisoare
- 100 gr soia
- 1 lingura bors
- 50 ml + 2 linguri ulei vegetal
- 2 cepe taiate
- 5 linguri faina
- 2 morcovi taiati
- 1/4 telina (radacina)
- 1 legatura leustean
- 1/4 legatura patrunjel
Cum se prepara ciorba de perisoare cu soia
Fierbe soia in apa cu sare. Incinge 2 linguri de ulei intr-o tigaie si pune la calit morcovii, telina, patrunjelul si o ceapa. Stinge legumele cu 2.5 litri de apa rece. Adauga 1 lingurita de sare si lasa la fiert legumele.
Scurge soia si amesteca-o cu restul de ceapa tocata, uleiul si faina. Adauga patrunjel, sare si piper. Dupa ce au fiert legumele, adauga perisoarele din soia si fierbe ciorba pana da in clocot. Adauga borsul si fierbe inca 1-3 minute.
Cum se serveste ciorba de perisoare
Ciorba se serveste calda, cu leustean tocat pe deasupra.
Sursa foto: penzeys.com